Wednesday, January 1, 2014

Lectia 2: Instaleaza Kali-Linux

Aceasta este prima lectie practica din cursul de Hacker Incepator. Inainte de a trece mai departe, te sfatuiesc sa iti faci back-up al datelor pe un hard-disk extern, pentru ca tutorialul de mai jos descrie instalarea sistemului de operare Kali-Linux ca unic sistem de operare, folosind intreg hard-diskul. De asemenea este cea mai simpla metoda de instalare. Dupa toate cele mentionate mai sus, mai trebuie sa spun ca nu imi asum responsabilitatea pentru eventualele pierderi de date sau avarii suferite de computerul tau.

Daca iti e teama sa faci trecerea de la Windows sau Mac OSX la Linux din motive precum: nu gasesc drivere, nu pot sa joc jocuri, am auzit de la prieteni ca nu merge sa faci tot ce faceai pe Windows / Mac OSX, atunci te invit sa renunti la acest curs si sa iti vezi mai departe de viata ta. Un hacker nu are idei preconcepute bazate pe experientele altora.

Un sfat de aur: Dupa ce ai instalat Kali-Linux, cauta pe internet tutoriale despre cum sa instalezi orice ai nevoie, de la Google Chrome (sau oricare alt browser), la cum sa instalezi drivere pt computerul tau (in cazul in care nu sunt deja instalate). Deoarece Kali-Linux este un sistem de operare foarte tanar, s-ar putea sa nu gasesti tot ce ai nevoie, dar aminteste-ti ce am spus in Lectia 1, si anume ca este construit pe platforma Debian.
Deci, daca la o cautare pe Google de genul “Cum sa... in Kali-Linux” nu ai gasit informatiile dorite atunci incearca “Cum sa... in Debian”, nu uita de cautarile in limba engleza. Toate comezile si instructiunile din Debian sunt valabile si in Kali-Linux, cu specificatia ca in Kali-Linux sunt mult mai multe unelte si comenzi pentru hacking.

Pasul 1: Back-up al tuturor informatiilor de pe harddisk si pregateste-te de o noua experienta in lumea Kali-Linux.

Pasul 2: Mergi pe http://www.kali.org/downloads/ si descarca versiunea de Kali-Linux specifica computerului tau (32/64 bit). Scrie imaginea pe un DVD / USB stick ca fiind bootabil, reseteaza computerul (nu uita de optiunea de boot din BIOS).

Daca folosesti un computer Apple cauta pe internet despre cum sa bootezi un alt sistem de operare folosind rEFInd (click pe link-ul urmator pt download http://www.rodsbooks.com/refind/)

Pasul 3: Dupa restart va incepe incepe sa booteze Kali-Linux, ca in imaginea de mai jos. Selecteaza optiunea "Live" in cazul de fata "Live (amd64)" pentru ca PC este unul pe 64 bit. In cateva minute va porni versiunea live a sistemului de operare Kali-Linux, ruland direct de pe DVD / USB stick.

(Click pe imagine pt zoom)



Pasul 4: O data ce a pornit sistemul, conecteaza-ti computerul la internet, fie prin cablu LAN, fie la o retea wireless. In cazul de fata eu l-am conectat la o retea wireless. In partea dreapta-sus a ecranului ai pictograma pentru retea.


Pasul 5: In stanga-sus a ecranului, click pe meniul "Applications", apoi selecteaza optiunea "System Tools", apoi din meniul ce se deschide selecteaza optiunea "Install Kali Linux". Daca explicatia nu e clara foloseste-te de imaginea de mai jos:



Urmeaza o succesiune de optiuni si ferestre, exact ca in imaginile de mai jos. Daca imaginile nu sunt suficiente, acceseaza link-ul urmator si vei gasi mai multe explicatii http://docs.kali.org/installation/kali-linux-hard-disk-install










23 comments:

  1. De ce kali si nu ubuntu / arch?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kali-Linux vine cu o multime de unelte de hacking preinstalate. Ubuntu e conceput pt family(Personal Computer), foloseste memorie pentru grafica frumoasa si colorata, are preinstalate programe de office si hobby. Spre exemplu, daca vrei sa folosesti Metasploit (o unealta foarte utila in hacking despre care am sa fac un tutorial special), in Ubuntu trebuie instalat. Daca ai deja Ubuntu instalat, foarte bine, ramane doar sa instalezi uneltele(programele) necesare pt hacking. Happy Testing&Hacking!

      Delete
  2. Felicitari pentru buna ta intentie ! Ca neavizat insa pot sa remarc ca ai ales ca mod de boot-are "Live (amd64)" (in prima imagine) si in continuare prezinti in imagini instalarea pentru boot-area "Graphical Install" (la care faci si trimitere) care este cu totul altceva...in primul caz se deschid alte ferestre :) Ca sa bag de seama acest "mic amanunt" a trebuit sa fac 3 instalari pentru ca nu ieseam pe "solutia" ta :) Totusi iti doresc succes si astept urmatoarele lectii !

    ReplyDelete
  3. salut, ce fel de hack am sa pot face cu acest linux? ms anticipat!

    ReplyDelete
  4. salut ,sincer as vrea sa invat si eu toate astea astea , fiindca ma descurc mai greu am nevoie de putin ajutor ... iti pot lasa skype sa vorbim pentru cateva intrebari

    ReplyDelete
  5. Deci se instaleaza Live (amd64) sau Graphical Install ?

    ReplyDelete
  6. Blogul asta e o porcărie. Cum plm am ajuns aici, futu... google mati.

    ReplyDelete
  7. cati gb ram imi trebuie ca sa imi merga kali linux

    ReplyDelete
  8. am instalat kali, , vreau sa gasesc tutoriale, sau sa primesc ceva sprijin , cum pot rezolva asta ? :)

    ReplyDelete
  9. De ce sa nu instalam pe o masina virtuala kali linux?

    ReplyDelete
  10. Salut,
    Am o intrebare la tine, ce ar trebui sa am pt kali linux un notebook sau netbook.
    Am un noteboock dar intra toata familia pe el si e c-am ocupat mai tot timpul :(
    Deci ce spui sa-mi cumpar?

    ReplyDelete
  11. Buna ,am si eu o problema. Cum pot lua legatura cu tine in privat?

    ReplyDelete
  12. salutare . pentru asistenta KALI LINUX SI HAKING add Skype : extrem.wkt

    ReplyDelete
  13. Salut, icerc sa sparg niste parole wifi si imi da eroare Failed to open mon0 for capturing please help :D

    ReplyDelete
  14. da si prosti mai sunteti, vreti sa FITI HACKERI INVATATI desine stator faceti cunostita limbajelor cele mai cunoscute , experieta mai multa , antuci osa fiti hackeri Blackhat

    ReplyDelete
  15. se poate instala si pe un calculator destul de vechi, cu windows xp???

    ReplyDelete
  16. Sa deschis un forum pentru Kali Linux http://kalilinuxromania.eu unde va fi tradusa toata documentatia Kali Linux.

    ReplyDelete
  17. Cică se poate și pe android. E adevărat?

    ReplyDelete