Friday, January 10, 2014

Simulator de hacking: Bandit Level 1

Ca sa treci la Level 1 ai nevoie de user si de parola. Parola necesara conectarii la Level 1 se afla in  fisierul readme ce se gaseste in directorul / folderul home. Foloseste aceasta parola sa te conectezi la Level 1 folosind SSH (conectarea la un nou nivel se face deschizand un nou terminal / command line). Username-ul pentru fiecare nivel este alcatuit din cuvantul bandit + numarul nivelului, asadar pentru Level 1 vei avea username-ul bandit 0 si parola ce trebuie aflata (dupa cum urmeaza mai jos).

Commenzi de care s-ar putea sa ai nevoie:
ls, cd, cat, file, du, find

Cauta pe Google ce inseamna fiecare si la ce le poti folosi (nu uita munca de hacking este o munca de cercetare continua)

Rezolvare:

Aceasta e ultima rezolvare pe care o primesti de la mine, de la Levelul urmator esti pe cont propriu.

In terminalul ce ti-a ramas deschis de la Level 0 tasteaza comanda ls si apasa Enter
Daca in timp ce ai citit instructiunile acestea, a expirat sesiunea pt IP-ul tau, inchide terminalul repeta din nou Level 0, apoi revino la acest pas.

Dupa ce ai tastat ls si ai apast Enter, terminalul te va informa ca in folderul respectiv este un fisier readme, exact ca in imaginea de mai jos:



Pentru a citi continutul fisierului readme ai nevoie de comanda cat, dupa cum urmeaza
cat readme

Astfel terminalul iti va afisa continutul fisierului readme, care este parola necesara conectarii la nivelul 2


Felicitari! Acum ai si userul si parola pentru a te conecta la Level 1. Esti pe val, esti un hacker in devenire! Mergi la departe CLICK AICI

No comments:

Post a Comment