Tuesday, January 7, 2014

Ce nu stiai despre Google


In timp ce faceam Lectia 7 am descoperit cateva informatii foarte utile despre serviciile Google. In Lectia 7 am descris modul de functionare a uneltei dnsdict6 si mi-a venit ideea sa folosesc ca exemplu scanarea foarte popularului Google.com





Uite cateva servicii Google foarte interesante:

Google Mars:
Sunt sigur ca esti familiarizat cu Google Earth sau Google Maps, insa stiai de serviciul Google Mars? Eu nu stiam! O harta completa a suprafetei planetei Marte unde poti identifica si gasi descrieri despre regiunile, muntii, crestele, campiile, dunele, canioanele planetei.

Poti gasi de asemenea lista tuturor sondelor si roverelor ce au incercat sau au "zgariat" suprafata planetei. Nu credeam ca au fost mai mult de 5, toate apartinand Statelor Unite ale Americii. De fapt au fost 12, dintre care 3 apartinand fostei republici URSS, si unul apartinand Marii Britanii.



Google Research:
Un website unde Google ne informeaza despre realizarile departamentului sau de cercetare.
Foarte mare mi-a fost mirarea sa aflu ca Google a avut un rol important in crearea platformei de cursuri online edX. O geniala platforma online gratuita, construita de Google, Harvard si MIT.


Google Jobs:
Banuiesc ca ai vazut filmul The Internship? Nu ar strica sa arunci o privire peste lista de job-uri a companiei Google, poate gasesti ceva ce ti se potriveste, poate iti gasesti motivatia, cine stie.


Google Code (Google developers): Un serviciu Google gratuit unde poti invata sa programezi . In Lectia 1 de hacking iti spuneam ca un bun hacker este de fapt un foarte bun programator. Iata un loc de unde poti incepe aventura.


No comments:

Post a Comment