Wednesday, January 8, 2014

Lectia 6: Cum sa generezi o lista de parole ( wordlist.txt ) in Kali-Linux

In Lectia 5 am povestit despre programelul Fern WiFi Cracker. La final ti-am promis ca in aceasta lectie am sa generez o lista de parole pentru a creste sansele penetrarii securitatii unei retele wireless.

Pentru cei care au ajuns la aici si nu inteleg despre ce e vorba ii invit sa mearga la Lectia 5.

Pentru a genera lista promisa am sa folosesc generatorul crunch. Asadar te invit sa deschizi un terminal si sa introduci urmatoarea comanda: crunch --help


Astfel, vei primi o scurta descriere. Mai departe nu ramane decat sa urmezi instructiunile.
Spre exemplu, am sa generez o lista de parole ce sa contina toate combinatiile posibile de lungimea minima 4 si maxima 5 ale caracterelor abcd1234 , lista ce vreau sa imi fie salvata pe Desktop sub denumirea wordlist.txt (vezi imaginea de mai jos):


crunch <minimul lungimii parolei> <maximul lungimii parolei> <lista caracterelor ce trebuiesc combinate> -o <locatia unde va fi salvat fisierul / numele fisierului si tipul (poate fi .txt sau .lst depinde de necesitatate)

De indata ce ai actionat tasta Enter vei primi un alt mesaj informativ privind marimea fisierului si numarul de parole (fiecare parola ocupa o linie in fisier). Dupa cum poti observa in imaginea de mai jos, s-a creat o lista de 36864 posibile parole:


Ramane sa mergi pe Desktop unde vei gasi fisierul nou creat wordlist.txt. Inlocuieste common.txt cu wordlist.txt pentru a creste sansele.


Asta a fost tot!

Cateva sfaturi la final: 

1. NU genera liste extrem de mari, aircrack-ng (modulul Fern-WiFi-Cracker) nu o sa poata citi fisiere prea mari si cel mai probabil ti se va bloca computerul. Pentru a evita astfel de situatii nu introduce niciodata comenzi de genul:

crunch 1 10 abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789 -o /root/Desktop/wordlist.txt

Daca o faci iata ce se poate intampla( click pe imaginea de mai jos):


Computerul v-a incerca sa genereze un fisier wordlist.txt ce ar contine 853858371866181866 de posibile parole si ce ar avea nevoie de 8321 PB de spatiu de stocare - deci imposibil.


2. Daca vei gasi pe internet o multime de fisiere wordlist.txt majoritatea fiind foarte mari. Cea mai mare lista ce am gasit-o  are 13 GB si contine  982,963,904 de posibile parole. O asemenea lista trebuie impartita in mai multe fisiere si folosite pe rand.

3 comments: