Wednesday, January 8, 2014

Informatii foarte utile pentru lectiile urmatoare

In primele 6 lectii am incercat sa te familiarizez cu sistemul de operare Kali Linux. Cele cateva tutoriale practice au fost pentru ati starni interesul. Vreau sa te informez ca tot ce am testat impreuna pana acum contureaza doar o mica parte din multitudinea de unelte inglobate in acest minunat sistem de operare.

Urmatoarele lectii vor descrie fiecare unealta in parte, functionalitatea ei, cateva exemple pentru fiecare, dar mai ales terminologia specifica activitatilor de ethical hacking.

Inainte de toate trebuie sa ne fie foarte clar ce este Kali Linux.

Kali Linux este un cadru (un schelet, o arhitectura) menita sa ajute noile generatii de ethical hackers sa dobandeasca abilitatile necesare in lupta contra criminalitatii informatice.

Filosofia securitatii informatice din ziua de astazi spune ca "Mai bine imi testez si gasesc singur vulnerabilitatile  inainte sa o faca altii". Asa a luat fiinta meseria de ethical hacker (hackerul bun).

Imagineaza-ti ca o companie / organizatie detine informatii importante pe propriile servere, informatii ce reprezinta fundamentul companiei respective, date financiare, strategii de afaceri, studii de cercetare, secrete industriale, inventii, etc. Intr-o societate competitiva ca a noastra este recomandat sa iti protejezi afacerea cat de bine poti.

Evolutia tehnologica rapida  cu a atras dupa sine si dezvoltarea criminalitatii informatice. Fiecare nou sistem de operare, tip de webserver, tip de conexiune, etc, a  reprezentat o provocare pentru securitatea informatica.

Kali Linux aduna impreuna peste 300 de unelte de testare si penetrare pentru toate tipurile de sisteme de operare, webservere, conexiuni de internet, etc. Fiecare unealta reprezinta o modalitate de atac.
Kali Linux nu este doar o platforma educationala ci si o unealta folosita zilnic in lupta pentru securizare. Este distribuit gratis prin website-ul www.kali.org pentru persoanele fizice care doresc sa dobandeasca noi abilitati si care doresc sa isi reorinteze cariera.

Offensive Security (developer-ul Kali Linux), prin siteul www.offensive-security.com ofera de asemenea cursuri online de inalta calitate celor care doresc sa invete eficient, rapid si metodologic tainele hackingului. Unele cursuri sunt gratuite, insa majoritatea sunt contra cost cu preturi ce variaza intre 450$ si 4000$. Preturile sunt pe masura informatiilor si abilitatilor dobandite in timpul cursurilor.

Ar fi infantil sa spun ca pe acest blog am sa va invat tot ce cuprind cursurile Offensive Security, dar promit ca ma straduiesc sa impart cu voi cat mai mult din experientele mele.

Legaturi utile:

Pagina oficiala Kali Linux: http://www.kali.org/
Pagina oficiala Offensive Security: http://www.offensive-security.com/
Curs gratuit Offensive Security (in opinia mea: "o piatra extrem de pretioasa" oferita gratuit):
http://www.offensive-security.com/community-projects/metasploit-unleashed/
http://www.offensive-security.com/metasploit-unleashed/Main_Page





No comments:

Post a Comment